یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | Sun 24 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۴:۵۸:۳۹

معاون مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت خبر داد:
برنامه‎ریزی ایران برای تکمیل مطالعات اکتشافی در دریای عمان

باشگاه خبری فراساحل: معاون مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به نتایج خوب حاصل از مطالعات اولیه درباره قابلیت‌های اکتشافی در دریای عمان اشاره کرد و گفت: تکمیل مطالعات و انجام حفاری‌های اکتشافی در آب‌های عمان، در برنامه ششم توسعه دیده شده است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از شانا، بهمن سلیمانی اجرای فعالیت‌های اکتشافی در آب‌های عمان را جزو اهداف جدی اکتشافی در آینده عنوان کرد و گفت: تاکنون (پیش و پس از انقلاب) هیچ‌گونه عملیات حفاری اکتشافی در دریای عمان نداشته‌ایم، اما در برنامه ششم توسعه، مطالعات تکمیلی و سپس حفاری اکتشافی در این بخش پیش بینی شده است.

وی با اشاره به تکمیل مطالعات اکتشافی در دریای عمان گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه، بررسی‌های مطالعات تکمیلی و حفاری چاه اکتشافی را در دریای عمان در دستور کار داریم. سلیمانی ادامه داد: البته پروژه ای پژوهشی با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت در این زمینه انجام داده‌ایم و به نتایج خوبی هم رسیده‌ایم که بر این اساس، مطالعات زمین شناسی و ژئوشیمی در سواحل شمالی دریای عمان در ناحیه مکران با جدیت از سوی مدیریت اکتشاف دنبال می‌شود و فاز دوم این پروژه مطالعاتی نیز در حال تعریف و در شرف اجراست. معاون اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: البته هنوز میزان دقیق نفت و گاز در دریای عمان مشخص نیست؛ اما پیش بینی خوبی بر مبنای مطالعات اولیه داریم.

عمق آب در دریای عمان از هزار متر تا سه هزار متر است؛ بنابراین برای حفاری اکتشافی در بستر این دریا، به دستگاه‌های حفاری خاص و پیشرفته نیاز است و علاوه بر تجهیزات، استفاده از فناوری حفاری در آب‌های عمیق نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.  سلیمانی، حداقل عمق حفاری اکتشافی در خلیج فارس را از کف بستر دریا ١,٥ کیلومتر اعلام کرد که حداکثر تا ٦.٥ کیلومتر هم می‌رسد. معاون مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران عمق آب در خلیج فارس را حداکثر ١٥٠ متر عنوان کرد که حفاری اکتشافی از کف بستر دریا انجام می‌شود و افزود: با این حال در مناطقی که حفاری اکتشافی انجام می‌شود این عمق بین ٧٠ تا ١٥٠ متر متغیر است. سلیمانی گفت: آخرین چاه‌هایی که در خلیج فارس حفاری کردیم با توجه به عمق آب، از کف بستر دریا تا عمق چهار هزار و ٣٠٠ متر هم بوده است و همان گونه که گفته شد گاهی اوقات حفاری اکتشافی تا عمق  ٦,٥ کیلومتر نیز در خلیج فارس می‌رسد.



  کد خبر : 2917
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :